НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Майбутнє сфери ЖКГ Чернігова

Featured Video Play Icon

Комплексну цільову Програму розвитку житлово-комунального господарства Чернігова на 2021-2025 роки розглянули у четвер на засіданні виконавчого комітету міської ради. Масштабний документ містить інформацію про те, що планується збудувати, реконструювати та причепурити у сфері ЖКГ нашого міста найближчими роками. Багато уваги приділено дорогам, зокрема Кільцевій, Малиновського, 1-го Травня та Незалежності.

Не обділять увагою і тротуари – особливо на тих вулицях, де дорожне покриття вже відремонтоване. Останніми роками, за даними управління ЖКГ, у Чернігові оновлено лише 20% тротуарів.

Реалізація цільової програми передбачає заміну старих зупинкових комплексів, які де-не-де ще залишились у Чернігові, на нові, прозорі. Щоправда, в деяких місцях вони не підходитимуть за габаритами, тому доведеться шукати вихід. Можливо, їх розміщуватимуть в розверненому до дороги вигляді.

Міський голова під час зустрічей з чернігівцями часто обіцяв їм приділити більше уваги ремонту міждворових проїздів та прибудинкових територій. І дійсно, в цільовій програмі це – одна з найбільших статей видатків. На 2021-й рік на неї пропонується виділити більше 316-ти мільйонів гривень.

На наступний рік управлінням ЖКГ заплановано і створення двох майданчиків для вигулу собак. Нещодавно чернігівці голосували за те, де їх розмістити, але пройде ще трохи часу поки будівництво буде узгоджене з місцевими мешканцями та іншими комунальними підприємствами.

Одна з найбільш нагальних проблем Чернігова, на якій часто робить акцент керівництво міста – це зношені комунікації. Каналізаційні труби, теплові мережі, насосні станції та інші подібні об’єкти інфраструктури періодично нагадують про себе аваріями. І як на зло – їх ремонт і реконструкція є найдорожчими.

Члени виконавчого комітету підтримали цільову програму розвитку ЖКГ у Чернігові, але, за словами Владислава Атрошенка, поки невідомі показники міського та державного бюджетів на наступний рік, цей документ є не більше, ніж збіркою планів. В якому обсязі її вдасться реалізувати, покаже лише час.