НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Дорогу на Шерстянку відкрито!

Featured Video Play Icon

Нову дорогу на Шерстянку офіційно відкрито. Її будівництво розпочалося у червні і поки що не завершене на 100 відсотків – це дворічний проєкт. Але все, що планувалося зробити у 2020-му було успішно виконане. В процесі довелося домовлятися з власниками складів, гаражів та земельних ділянок.

Загальна вартість будівництва вулиці – близько 120 мільйонів гривень. В цю суму входить і сама дорога, і тротуари, світлофори, шлагбауми, благоустрій тощо. В фінансування робіт великий внесок зробила Чернігівська облдержадміністрація.

Головною перевагою нової вулиці є те, що місцеві мешканці зможуть набагато швидше добиратися до центру міста і звідти. Відповідно, менше доведеться чекати швидку та інший спецтранспорт. В день відкриття дороги міський голова разом з журналістами  проїхали на автобусі №17, який курсуватиме тут регулярно.Щоб з’ясувати, скільки часу економитимуть щодня мешканці Шерстянки. Раніше їм доводилося до центру міста їздити по колу вулицями Самоквасова та Ціолковського.

Цікаво, що у нової вулиці поки що немає назви – її затверджуватиме спеціальна комісія у міській раді. На думку Владислава Атрошенка, їй би пасувало ім’я кого-небудь з видатних чернігівців, що доклали багато зусиль до розбудови міста.