Факт-новини: оперативні сюжети

Ліфт у багатоповерхівці на проспекті Перемоги вже працює

Featured Video Play Icon

Питання, на яке могло піти кілька місяців, вирішили менш ніж за тиждень. Ліфт у багатоквартирному будинку по проспекту Перемоги у Чернігові, в якого не працював двигун, вже запустили. Про це повідомив виконувач обов’язків міського голови на розширеній нараді цього вівторка. Мешканці багатоповерхівки кажуть, більшість їхніх сусідів – літнього віку, і сходами діставатися своїх квартир їм було вкрай складно.

Одиниці таких людей, що молоді, а то всі у нас люди похилого віку. І коли не було ліфта, ходили, це взагалі не розказати, як ходили, як не на чотирьох, тому що люди по 80 з лишнім років і дуже тяжко було. Ми ж дзвонили у всі інстанції і вони запустили ліфт, – розповіла мешканка багатоповерхівки Тетяна Кожельна.

Запрацював ліфт після того, як проблему, з якою звернулися до міської ради мешканці, озвучив на нараді 19 березня Олександр Ломако. Тоді керівник КП “Деснянське” як обслуговуючої компанії пояснював, що по об’єкту є технічні нюанси, і потрібно щонайменше два-три місяці, аби цей ліфт відремонтувати. В.о.міського голови ж доручив знайти спосіб зробити це у найкоротші терміни, адже в умовах постійних тривог робота ліфтів це не лише про комфорт, а й про безпеку. 

От пам’ятаєте на минулому тижні, у вівторок, Віктор Пригара розказував скільки треба всього зробити, щоб запустити ліфт по Перемоги, 92. Все працює з п’ятниці, “чарівний пендель” зробив свою справу, в п’ятницю ліфт запрацював. От і якщо будуть ще у вас такі питання ви звертайтеся, я вам буду допомагати, – зауважив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Нагадаємо, Ломако неодноразово звертався до комунальників, аби ті менше сиділи в кабінетах, натомість, більше працювали на своїх територіях,  спілкувалися з людьми та чули їхні проблеми. Адже попри воєнний стан і обмежені можливості бюджету, питання благоустрою та життєзабезпечення міста потрібно вирішувати.