ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Київ допоможе Чернігову підготуватися до опалювального сезону

Featured Video Play Icon

 Столиця України виділить нашому місту 50 мільйонів гривень, які підуть, зокрема, на відбудову пошкодженого російськими обстрілами житла. Про це розповів міський голова Владислав Атрошенко під час засідання виконавчого комітету 8 вересня.

Відбудова зруйнованого та пошкодженого житла у Чернігові уже триває доволі довгий час. З міського бюджету на це регулярно виділяють кошти, жертвуючи менш пріоритетними програмами та проєктами. Так 8 вересня виконком перерозподілив видатки на капітальний ремонт та реконструкцію ще 15-ти житлових будинків та на виготовлення проєктно-кошторисної документації для двох.

Допомогу від міста отримають і жителі приватного сектору, чиї будинки постраждали від російських обстрілів. До нового списку увійшли 164 особи, загалом вони отримають 2 мільйони 750 тисяч гривень.

Продовжується також облаштування укриттів у чернігівських школах. Без них навчальні заклади не мають права працювати. Виконавчий комітет виділив кошти на капітальний ремонт 31 школи, поточний ремонт цокольного поверху школи №1, підвалів школи №12 та ліцеїв №15 і 32.

Окрім іншого, виконавчий комітет погодив створення у Чернігівській територіальній громаді нового добровольчого формування.

Як пояснив Владислав Атрошенко, члени цього формування під час боїв за Чернігів уже ставали на захист міста, але мали проблеми з отриманням зброї. Статус учасників ДФТГ дозволить їм мати на неї юридичне право.