Новини

Чернігівщина в жалобі: в останню путь провели п’ятьох молодих Захисників

Сьогодні Чернігівщина провела в останню путь п’ятьох воїнів, які загинули у бою за свободу та незалежність України.

Про це повідомили у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

У Чернігові попрощалися з капітаном Дмитром Романченком. Родом він з Чернігова, закінчив ЗОШ №12, а у 2019-му – Одеську військову Академію. Після цього Дмитро потрапив на службу до 54-ї окремої механізованої бригади. З початком повномасштабного ворожого вторгнення він разом з побратимами на посаді командира розвідувального взводу давав гідну відсіч ворогу.  За роки служби був нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

На жаль, 9 вересня біля населеного пункту Спірне на Донеччині Романченко Дмитро загинув. Сьогодні йому виповнилося б 25 років… Поховали героя на на кладовищі «Яцево».

У селі Ліски на Корюківщині провели в останню путь Валентина Чичканя. Він служив за контрактом у 4-ій бригаді оперативного призначення Національної Гвардії України.

На жаль, 23 вересня під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Новоселівка на Донеччині Чичкан Валентин загинув…

Поховали воїна на місцевому кладовищі села Ліски .

На Ічнянщині сьогодні провели в останню путь старшого солдата Євгена Пугача. З квітня 2021 року Євген уклав контракт з 30-ю окремою механізованою бригадою. Тут він обіймав посаду навідника одного з підрозділів мотопіхотного батальйону.

На жаль, 22 вересня під час боїв в районі н.п. Миколаївка Друга Донецької області Євген Пугач загинув. Йому навіки залишиться – 27.

Попрощалися 28 вересня зі старшим солдатом Любомиром Луцаком. До 24-го лютого 2022 року Любомир працював у Києві, але з початком повномасштабного ворожого вторгнення долучився до лав Захисників України та потрапив на службу до в/ч А7105. Разом з побратимами він віддано захищав рідну Батьківщину від ворожих окупаційних військ.

На жаль, 23 вересня під час боїв поблизу села Миколаївка на Донеччині Луцак Любомир потрапив під ворожий артилерійський обстріл. Отримані ним травми виявилися несумісними з життям. Вдома у нього лишилися дружина та двоє неповнолітніх дітей.

У селі Пархимів провели в останню путь молодшого сержанта Владислава Гриценка. У 2019  Владислав долучився до лав Збройних Сил України на контрактну службу. Так він потрапив до складу 13-го окремого десантно-штурмового батальйону.

Від 24-го лютого на посаді головного сержанта десантно штурмового взводу Владислав сумлінно виконував свій громадянський на військовий обов’язок з захисту суверенітету та територіальної цілісності України.

На жаль, 20 вересня під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Яцківка, що на Донеччині Владислав Гриценко загинув. Йому було лише 24 роки. Поховали воїна у рідному селі Пархимів.