НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

З лупою до кожного пункту та підпункту

Featured Video Play Icon

Перша у новому році, але четверта за рахунком сесія Чернігівської міської ради VIII скликання відбудеться 28 січня.

Наразі  депутати  активно вивчають питання порядку денного на засіданнях профільних комісій. Загалом  на пленарне засідання виноситься більше 20 проектів рішень, з них шестеро стосуються земельних питань.

 Тож аби не витрачати час у сесійній залі, у комісіях депутати детально аналізують ці рішення. Начальник управління земельних ресурсів міської ради Василь Дмитренко  надає обранцям детальну інформацію по кожному пункту  проекту і відповідає на запитання, які  у них виникають.

  • Комісія розглядає цикл земельних питань. Позиція профільного управління правильна. Мають платити усі, заходити у правове поле. Це кропітка робота не однієї сесії. Має випрацьовуватися певний алгоритм, щоб усі зрозуміли, що усі мають мати однакові умови,-  підкреслив член постійної комісії міської ради з питань соціально – економічного розвитку, підприємництва, туризму та інвестиційної діяльності  Олександр Шевчук.

Тож у питаннях, які стосуються розміру  ставки за оренду землі, депутати  з кожного пункту рішення визначаються окремо. Відсоток залежить від цільового призначення  виділеної земельної ділянки.

Загалом у кожному  проекті  кілька десятків пунктів та підпунктів. Тож це дуже кропітка робота, яка займає левову частку роботи у комісіях.