НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Кращим чернігівським спортсменам та тренерам вручили грошові винагороди

Featured Video Play Icon

Вони виступають під синьо-жовтим прапором, стають переможцями та призерами міжнародних змагань. Чернігівські спортсмени гідно представляють місто та Україну на світовій арені. Серед них і Андрій Ревко, срібний та бронзовий призер Чемпіонату світу з важкої атлетики серед юніорів до 20 років. Розповідає, що неодноразово посідав перші місця на міському рівні, потім — державному, які згодом дали йому білет на змагання міжнародного рівня.

Влітку я їздив у Бухарест, у Румунію. Я там здобув друге місце, у сумі двоборства, я зробив у ривку 98 кілограм та в поштовху 121. Потім я їздив у Мексику, Гвадалахару, там я посів третє місце в сумі двоборства, зробив ривок 100 кг і 120 поштовх. А зараз уже буду готуватися на молодіжній, у Європу, мабуть дорослу Європу, якщо я наберу вагу свою, – зазначив призер Чемпіонату світу з важкої атлетики Андрій Ревко.

Одна зі складових виховання нашого юного покоління є спорт і повинні через нього пройти всі, абсолютно всі. І хлопці, і дівчата, бо він загартовує, він допомагає скласти розпорядок дня, тому що спорт вимагає великих зусиль у часі, треба і вчитися, треба вчасно здати екзамени і тренування, в Андрія два тренування вдень і він встигає ще і вчитися в університеті доволі успішно, – повідомив директор КПНЗ «ДЮСШ «Атлет» ЧМР, особистий тренер Андрія Ревка Олександр Овчаренко.

За високі спортивні результати на міжнародних змаганнях у другому півріччі 2023 року, 15 грудня грошові винагороди від міста отримали заслужені тренери, призери Чемпіонату світу з кікбоксингу ІСКА та Чемпіонату світу з кульової стрільби. Виконувач обов’язків очільника Чернігова Олександр Ломако подякував спортсменам за те, що навіть у такий складний час вони не опускають руки та здобувають десятки нагород.

Зруйнований стадіон, немає жодного басейну й багато інших проблемних точок, які є в нашого спорту, але попри всі складності ми бачимо ваші досягнення, ми слідкуємо уважно й радіємо тому, що Чернігівські спортсмени гідно представляють і місто, й Україну на міжнародних змаганнях. І в той час, коли Україна бореться за свободу й державність — спортсмени Чернігова захищають честь нашої країни й дуже приємно завжди, коли на міжнародних змаганнях піднімається наш прапор, звучить наш гімн, – підкреслив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Олександр Ломако зазначив, аби мотивувати спортсменів на шляху до нових звершень, місто й надалі намагатиметься надавати їм фінансову підтримку.