Факт-новини: оперативні сюжети

Коронавірус не зник: у Чернігові відновили щеплення від Covid-19

Featured Video Play Icon

До 150 людей на день вакцинуються від COVID-19 в одному з поліклінічних відділень Чернігова. Потік бажаючих стабільно великий, кажуть медики, незважаючи на те, що у липні лише двоє жителів міста підхопили коронавірус.

Лікарі попереджають: нині у Європі спостерігається сплеск захворюваності на новий штам коронавірусу. Багато чернігівців, які виїхали за кордон, дзвонять своїм сімейним лікарям і розповідають, що у них ковід. Враховуючи рееміграцію, цей штам може швидко поширитися Україною.

Нині на Чернігівщині працюють 68 пунктів вакцинації проти COVID-19. Зокрема щеплення роблять в усіх 5 поліклініках Чернігова. Центри вакцинації такі як у ЦУМі, більше не працюють. За даними управління охорони здоров’я ОВА, всього з початку року в області проведено 70 тисяч щеплень, майже 49% дорослого населення вже захищені від COVID-19.

За словами Олени Пирожок, під час активних бойових дій навколо Чернігова у місті були проблеми з запасами вакцини, але наразі “Файзер” та “Коронавак” постачаються регулярно.