Новини

Кабмін зафіксував ціну на газ для тепловиків на рівні 7,4 грн до кінця травня 2023 року

Кабінет міністрів на засіданні 19 липня ухвалив постанову про покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу. Вона передбачає фіксацію ціни на газ для теплокомуненерго на рівні 7,4 грн за кубометр до кінця опалювального сезону.  Про це повідомляє пресслужба КМУ.

Читайте також: У Новоселівці завершують облаштування модульного містечка

“Приймаємо рішення, за яким Нафтогаз продовжить постачати газ виробникам тепла по 7,40 грн за кубометр. Ціна залишиться незмінною для всіх комуненерго. Це дозволяє місцевій владі не підвищувати тарифи ні на тепло, ні на гарячу воду. Фіксована ціна залишиться до 31 травня 2023 року”, – йдеться у повідомленні.

Положенням визначені умови постачання природного газу виробникам теплової енергії ТОВ “Газопостачальна компанія Нафтогаз Трейдинг” у рамках виконання спеціального обов’язку та умови розрахунків виробників теплової енергії за спожитий природний газ. Зокрема, визначено, що ціна на газ для надання послуг з постачання теплової енергії та гарячої води населенню збережеться на рівні 7420 грн за тисячу кубів з ПДВ. Для бюджетних установ — 16390 грн за тисячу кубів з ПДВ.