Факт-новини: оперативні сюжети

Сніг та ожеледиця. Яку погоду чекати на Водохреще?

Featured Video Play Icon

Сніг, сильний вітер та ожеледиця – такі погодні перспективи очікують на Чернігівщині у найближчі два дні. Згідно з даними Українського гідрометцентру 18-19 січня в регіоні сніжитиме, а на дорогах буде ожеледиця. Пориви вітру сягатимуть 15-20 метрів за секунду. Температура буде мінусова, 18 січня вдень 2-7 морозу, а вночі 6-11. На Водохреще вдень синоптики теж обіцяють мінус 2 – 7.

Нагадаємо, шквальний вітер, який пронісся територією області у ніч з 14 на 15 січня, наробив чимало лиха. Негода знеструмила 63 ЛЕП, 873 трансформаторні підстанції. У селищі Сосниця, через шквальний вітер зруйновано покрівлю нового дитячого садка «Сонечко». Постраждала і школа у Лосинівці, де вітер зірвав дах спортзалу. Шквальний вітер зламав чимало дерев і в РЛП «Ялівщина» інформують рятувальники.

За інформацією Чернігівобленерго, на місцях аварійних відключень уже другу добу у посиленому режимі працюють енергетики. На ранок понеділка електропостачання відновлено, залишається ще кілька локальних питань, а без світла через негоду було близько 200 населених пунктів. За інформацією Служби автодоріг області усі траси наразі проїзні.