Факт-новини: оперативні сюжети

Коли мешканці гуртожитку приватизують житло?

Featured Video Play Icon

Мешканці гуртожитку фабрики «Сіверянка» зможуть реалізувати своє право на житло. Чернігівська міська рада отримала попередню згоду від власника компанії, щодо передачі будинку у комунальну власність або в управління мешканцям, якщо вони створять ОСББ,- про це повідомив начальник відділу квартирного обліку та приватизації житлового фонду Чернігівської міської ради Михайло Католик.

-Вивчіть цю історію, щоб мешканці створили громадське об’єднання, – радить міський голова Владислав Атрошенко. –  І ми тоді не будемо ставити умови аби «Сіверянка» відремонтувала це приміщення. «Сіверянка» буде тягнути час, не знаходити гроші – це шлях в нікуди.

Начальник управління ЖКГ міста Ярослав Куц повідомив, якщо мешканці гуртожитку створять ОСББ і візьмуть відповідальність за будинок на себе або передадуть в управління ЖЕКУ, тоді це може пришвидшити процес передачі житла людям. Нагадаємо, конфлікт між мешканцями гуртожитку та його власником триває вже давно. Тут живе близько 600 чернігівців, які хочуть отримати свої квадратні метри у власність. Але гуртожиток, попри неодноразові звернення людей до прокуратури та міської ради, досі не передано у комунальну власність. Свого часу 9-поверховий будинок по вулиці Шевченка, 246-а був збудований трьома підприємствами легкої промисловості, але у 1994 році увійшов до статутного капіталу фабрики “Сіверянка”