Факт-новини: оперативні сюжети

COVID: + 836 – Україна, +10 – Чернігів, +9 – область

Featured Video Play Icon

В Україні за  минулу добу зафіксовано 836 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Госпіталізували  у заклади охорони здоров’я 224 людини, померло – 15 осіб.

Станом  на 11 годину 15  липня у Чернігівській області + 19  нових випадків  інфікування.  ПЛР-тест  підтвердив захворювання у десятьох жителів Чернігова, п’ятьох мешканців Прилук та одного з Ніжина. Також по одному хворому виявили у Козелецькому, Носівському та Ніжинському районах. Двох інфікованих госпіталізовали до Ніжинської лікарні, решта  лікується амбулаторно.

За минулу добу троє пацієнтів одужали від COVID-19: двоє з Прилук та один з Семенівського району. Вони отримали повторні негативні ПЛР-тести і виписані з медзакладів. Усього в області на сьогоднішній день одужало 460 хворих, які раніше мали підтверджений діагноз COVID-19.

Загалом на Чернігівщині з початку пандемії 631 випадок інфікування коронарірусом, з них:

– 460 пацієнтів одужали;

– 135 — лікується амбулаторно;

– 20 — перебувають на госпіталізації;

– 11 летальних випадків;

 – 5 осіб померло із супутнім діагнозом COVID-19 (1 – Борзнянський район, 4 – м. Чернігів). За минулу добу   обласний  лабораторний  центр провів 138 ПЛР-досліджень. Зразки для проведення ІФА-тестів не надходили. На сьогодні в області 155 активних випадків коронавірусу, повідомляють в Чернігівській облдержадміністрації.