Факт-новини: оперативні сюжети

Колізії медичної реформи

Featured Video Play Icon

Другий етап медичної реформи поставив під загрозу існування денних стаціонарів у дитячих поліклініках. Надання в них фізіотерапевтичних та діагностичних послуг держава більше не фінансує. Так, водолікувальний блок у денному стаціонарі другої дитячої поліклініки Чернігова опинився під загрозою закриття, а його персонал очікує звільнення.

Перекласти утримання денних дитячих стаціонарів на місцевий бюджет неможливо,- наголошує міський голова  Владислав Атрошенко. Сьогодні місто і так фінансує власним коштом, в супереч Бюджетному кодексу, чимало делегованих державою повноважень. Крім того, Чернігів потребує колосальних ресурсів на відновлення комунікаційних мереж.

-Порушене питання надзвичайно чутливе, – каже мер. – Але його треба обговорювати і тарифікувати. Я вважаю, що басейн потрібно зберігати, але на платній основі. Потрібно розуміти, чи зможе собі це дозволити середньостатистична сім’я. Нагадаємо, що зараз у Чернігові йде обговорення тарифів на платні послуги, які будуть надаватися у закладах охорони здоров’я міста. Регуляторна процедура вже розпочалася. Тож ще є час аби надіслати свої зауваження та пропозиції, перш ніж ці тарифи затвердять. Проект, розроблений Управлінням охорони здоров’я, розміщений на сайті Чернігівської міської ради в розділі «Публічна інформація».