Факт-новини: оперативні сюжети

Поминальна панахида

Featured Video Play Icon

Леонід Добрянський, Ілля Струк, Богдан Коваленко, Іван Дедюх – це Герої, які полягли в російсько – українській війні на Донбасі у червні 2020 року. Традиційно, в перший четвер кожного місяця в соборі святої Катерини відбувається вшанування всіх загиблих за волю і незалежність України. Настоятель храму отець Роман проводить поминальну панахиду й згадує про кожного з полеглих воїнів.

Наймолодшому герою було 22, найстаршому – 45. Троє з них на війні з першого її дня. Лише наймолодший приєднався до побратимів у 2017 р. Леонід Добрянський до подій на Донбасі працював на авіаційному заводі «Антонов» у Києві. Богдан Коваленко практично після школи пішов захищати країну. Іван Дедюх двічі їздив на фронт. Ілля Струк перед війною навчався в Почаївській духовній семінарії.

Четверо загиблих за волю і незалежність України –  це ціна нашого мирного життя за прожитий місяць, нагадує представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко. Захід у кафедральному соборі організовано і за його ініціативи. Серед організаторів пам’ятного заходу і Козацька православна громада Храму святої великомучениці Катерини. Її представник , Юрій Соколов, наголосив, що не випадково в Чернігові поминальні панахиди за загиблими Захисниками України проводяться саме в цьому соборі. Церква й будувалася, як пам’ятник всім військовим, котрі захищають рідну землю. Поминальні заходи по вшануванню загиблих героїв пройшли цього дня в багатьох містах України.