НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Книгу-мандрівку та мультфільм про історію міста презентували у Чернігові

Featured Video Play Icon

Познайомитись з історію і  традиціями нашого міста-героя відтепер можна ще й на сторінках абетки-енциклопедії. Творча команда проєкту “Книга-мандрівка.Міста” розпочала роботу над цією серією саме з книжки про Чернігів. Презентація новинки пройшла в художньому музеї Галагана. 

-Північна столиця України завжди була дуже цікава. Тим більше таке місто, якому вже понад 1300 років. Небагато міст в Україні та у світі можуть цим пишатися, тому було дуже цікаво працювати над цим містом. Ми розуміли, що тут фактів не буде обмаль, – зазначає авторка проєкту “Книга-мандрівка.Україна” Ірина Тараненко.

Майже півроку тривала робота над книжкою “Чернігів”. До її створення також долучилися дитячий письменник Дмитро Кузьменко та чернігівський історик Ервін Міден.

Мені дуже сильно імпонувала теза, що це книга-мандрівка, яка допоможе потім не тільки діточкам з Чернігова дізнатися більше про історію міста і багатьом дітям в Україні. Навіть, поза межами держави тепер дізнаються, що таке місто-легенд, – каже  учасник проєкту “Книга-мандрівка.Міста” Ервін Міден.

 33 найцікавіші факти про Чернігів увійшли до ілюстрованого видання. Кожна літера абетки символізує унікальну рису древнього міста.

Ми завжди намагаємось писати дуже живою, розмовною мовою, щоб було цікаво “і дитині шестирічній, і Нобелевському лауреату”, – підкреслила Ірина Тараненко

Проєкт про незламні українські міста також реалізується в анімаційному форматі. Присутні на презентації переглянули мультфільм про історію Чернігова, яку розповідає символ нашого міста Симаргл.