Факт-новини: оперативні сюжети

Допомога від Латвії та автобус до модульного містечка:що важливого вирішив виконком?

Featured Video Play Icon

Меблі чернігівським дитсадкам від народу Латвії. Латвійська Республіка, і зокрема, місто-побратим Огре, допомагають Чернігову від перших днів повномасштабної війни, і нині – це передача місту двох з половиною тисяч елементів інтер’єру, що їх управління освіти розподілить між дошкільними закладами.

Як пояснили на засіданні виконавчого комітету, 17 листопада, про чергову підтримку вдалося домовитися з міністеркою економіки європейської держави весною цього року. В її межах, окрім меблів, передбачалися дитячі майданчики, а також виготовлення і транспортування дванадцяти тимчасових будиночків, вісім з яких вже отримані і встановлюються на Дрозда біля модульного містечка. В цілому, на 2 млн євро.

Ми вдячні народу Латвії за системну підтримку – це значні кошти для нас, і для них значні ці кошти, – міста Чернігова, і підтримку нашої громади в цей нелегкий період, – зазначив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Вищезгадане ж модульне містечко на 112 квартир, в які вже заселяються люди, котрі втратили житло, або знайшли тут прихисток із більш небезпечних територій, посилять транспортним сполученням. Так, від понеділка, 20 листопада, автобусний маршрут №22 змінить свою кінцеву і від “Хімволокна” курсуватиме через Івана Мазепи до вулиці Володимира Дрозда.

Пропонується внести зміни в діючий 22-ий маршрут, щоби забезпечити модульне містечко по вулиці Дрозда, а також ті підприємства, які там знаходяться, транспортом. Тобто, кінцева зупинка з “Автозаводу” буде перенесена до кінцевої зупинки “Володимира Дрозда”, там є розворотне коло, – повідомив начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку ЧМР Олександр Рижий.

Триває робота і з укомплектування необхідними матеріалами найпростіших укриттів у багатоквартирних будинках. Рішенням виконкому цього дня місто передало ОСББ та ОЖБК інструменти, як от пили, лопати, сокири тощо, а також біотуалети, вогнегасники та аптечки, загалом більше 11-ти тисяч предметів на суму майже 4 млн гривень. 

Серед важливих питань – присвоєння відзнаки “За оборону Чернігова” ще 78-ом захисникам, 44 з яких посмертно. Нагадаємо, запровадили її на знак вдячності цивільним та військовим від громади, завдяки яким місто вистояло у найважчий період лютого-березня 2022-го, і вручають поступово та з нагоди свят.