ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

«Кімнату миру» облаштували в одній зі шкіл Чернігова

Featured Video Play Icon

Інтерактивні ігри, пуфи, книжки та інфрачервоні обігрівачі. Таку гуманітарну допомогу передала організація Ukraine Friends одній зі шкіл Чернігова. Замість звичного укриття там облаштували «Кімнату миру», спускаючись в яку під час повітряних тривог діти можуть із користю проводити час: навчатись, грати та хоча б на деякий час відволікатися від реалій сьогодення.

-Це буде такий невеликий пункт незламності, радості для дітей. Школа була пошкоджена і, я знаю, тут вчаться дітки, у яких не залишилося домів, так як багато з району ЗАЗу. Також я хотіла підтримати й діток, хто тут вчиться і в принципі цю школу, бо її відновлювали і, звісно, потрібно багато чого ще робити, але така зона вже буде як таким великим плюсом, – депутатка ЧМР Юлія Дарницька.

Ukraine Friends – некомерційна організація, заснована у лютому 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення. Її члени активно допомагають нашій країні, зокрема працюють із дітьми та молоддю на деокупованих територіях та підтримують притулки для біженців у різних містах України.

– Я відчуваю велику прив’язаність до українців. За останнє десятиліття країна дуже багато пережила й показала таку відданість, таку жагу народу визначати курс їхнього життя та країни загалом. Це те, що я, як американець, дійсно поважаю. Ми тут, аби допомогти чим можемо, й щасливі привезти іграшки та ігри для дітей та зробити це місце простором, де діти зможуть бути дітьми, – розповідаєволонтер Ukraine Friends Foundation Дастін Беккер.

-Зараз взимку ми зрозуміли, що багато проблем з електроенергією, постійні обстріли й діти ховаються в бомбосховищах таких, як це, і вони, на жаль, повністю не облаштовані. Ми вирішили приїжджати в школи, міста по всій країні й облаштовувати такі невеликі «кімнати миру», – підкреслюєдиректор Ukraine Friends в Україні Олександр Решетков.

І працівники школи, і малеча приємно вражені допомогою від Ukraine Friends. За словами заступниці директора з навчально-виховної роботи Лідії Брики, облаштування такого простору є досить важливим, адже іграшки допомагають дітям уникнути стресу під час перебування в укритті.

– Іграшка це їх світ, це світ у якому вони живуть. Емоції задоволення. Я сама відчуваю себе як маленька дитина, мені самій хочеться сісти і гратися, – зауважує заступниця директора з навчально-виховної роботи Лідія Брика.

-Дуже класно, будемо сюди приходити й розважатися. Все гарно, мені все подобається. Я думаю тут буде цікаво погратися, познайомитися з кимось. 00:12 00:28 Дякуємо нашим американським друзям, – говорять діти.

Надалі організація планує створити в Чернігові хаб-простір для соціалізації та інтеграції молоді, аби надати їм змогу повертатися з-за кордону та працювати на всіх можливих фронтах для нашої перемоги.