НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Палити не можна – компостувати!

Featured Video Play Icon

Задиміло – дачники і городники взялися за весняне прибирання. Спалюють у багатті гілля, листя і різний непотріб. І навіть не замислюються, що наносять шкоду не лише собі та сусідам, а й навколишньому середовищу. Страждають алергіки і люди, які хворіють на респіраторні захворювання.

Як розповів Віталій Хрустицький, керівник   «Муніціпальної варти», інспектори підприємства в ці дні проводять рейди у приватному секторі та в садових товариствах. Складають на порушників протоколи, накладають штрафні санкції.

Спалюють суху рослинність  як в місті, так і за його межами. Горять гектари сухостою, страждає екосистема, людські помешкання.  Впродовж минулої доби рятувальники ліквідували 25 пожеж, спричинених необережним поводженням з вогнем, в тому числі й палінням вогнищ.

Аби позбутися спиляного  гілля і рослинного сміття,  мешканцям міста не треба їх  спалювати, каже Віталій Хрустицький. Є  інші методи утилізації. Приміром, компостування органічних відходів. Крім того, зрізане гілля у приватному секторі забирає машина АТП 2528. Дрова і гілля подрібнює також КП «Зеленбуд».

  За словами Віталія Хрустицького, останнім часом кількість розпалених багать у місті значно зменшилася. Для більш швидкого реагування на подібні ситуації Муніципальна варта планує купити квадрокоптери.

Нагадаємо, штраф за паління сміття складає 360 до 1700 грн.