Факт-новини: оперативні сюжети

Каналізація на Бобровиці

Featured Video Play Icon

У мікрорайоні Бобровиця прокладають централізовану каналізацію. Будівельні роботи ведуться по вулиці Сосницькій, провулку Сосницькому, вулицях Озерній, Шевченка та Механізаторів. Приватний сектор потребує самоплиного колектора, адже там люди до сих пір користуються вигрібними ямами. Місцевий житель Микола Пацук радий, що проблему з каналізацією згодом буде вирішено. За словами начальника управління житлово-комунального господарства Ярослава Куца, роботи виконуються в рамках проєкту з будівництва централізованої каналізації. Наразі реалізується перша частина проєкту. Після цього необхідно буде побудувати насосну станцію.  Ці роботи виконуються за кошти державного бюджету, це субвенція на соціально – економічний розвиток. На цей рік заплановано приблизно 5 мільйонів 750 тисяч. Загальна вартість всього проекту становить  8 мільйонів 700 тисяч гривень. Залишок робіт буде виконуватись у наступному році.

Після будівництва насосну станцію підключать до основного каналізаційного колектора, який знаходиться на вулиці Шевченка, біля діагностичного центру.

Ярослав Куц також розповів, що на цей момент вже прокладено 270 метрів труб та збудовано 8 колодязів. У наступному році проєктом передбачено влаштування 543-х метрів централізованої каналізації.