Новини

Зарплатня для театралів буде

Карантині обмеження внесли свої корективи майже у всі сфери нашого повсякденного життя. Не оминули вони і галузь культури. Останній тиждень мережею активно розповсюджуються чутки про тяжкий фінансовий стан Чернігівського обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка. Начебто працівники театру поставлені перед вибором: відпустка за власний рахунок чи звільнення та центр зайнятості. Олександр Левочко, начальник профільного департаменту Чернігівської ОДА, спростовує плітки та каже, що кожного року стабільно виділяються кошти на фінансування закладів культури.

Гендиректор головного театру області, Сергій Мойсієнко розповідає,що фінансові труднощі у їх галузі явище звичне, хоча в цьому році пандемія додала проблем. Проте, Сергій Мойсієнко каже, що виплати працівникам проводяться вчасно.

Як зауважив начальник департаменту культури, Олександр Левочко , обласний бюджет на 2021 рік наразі тільки формується, а отже заклади культури теж отримають свою “частку” фінансування. Тому будь-які хвилювання є марними та безпідставними.