НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Кампанія з вакцинації. Скільки жителів Чернігівщини щепилися від Covid-19?

Featured Video Play Icon

  У пункті вакцинації розміщеному у приміщенні Чернігівської обласної ради черга. Люди прийшли аби зробити друге щеплення . У понеділок та вікторок тут працюють з Moderna. В очікуванні люди різного віку та фаху. Але всі свідомі і рішуче налаштовані на вакцинацію. У кожного свої аргументи.

Далі по черзі люди проходять до холу. У них вимірюють температуру , потім до реєстратора, а далі вже на вакцинацію. У цьому пункті пропускають від 150 – до 300 людей. День на день не припадає, все залежить від кількості людей. Модерною наразі у Чернігові можна провакцинуватися лише вдруге. Сімейний лікар Валентина Титаренко отримала щеплення однією з перших. Каже, що її пацієнти робили проби на антитіла після вакцинації.

Цього тижня (6-12 вересня) в центрах масової вакцинації Чернігова, розташованих у приміщеннях торгових центрів, працюватимуть з вакциною Pfizer – як для першої, так і для другої вакцинації. Також цією вакциною з четверга (з 9 вересня) і до кінця тижня щепитимуть у пункті масової вакцинації в приміщенні обласної ради. Вакциною AstraZeneca, виробництва Італії.,Іспанії та Нідерландів, щепитимуть у поліклініках.

Нагадаємо, центри масової вакцинації працюють у робочі дні з 16.00 до 19.00, у вихідні – з 10.00 до 16.00. Пункти у поліклініках – за графіком роботи своїх медичних закладів. Загалом в області тільки за минулий тиждень вакцинувалося майже 24 тисячі осіб.

Згідно з даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА на кінець минулого тижня в регіоні зафіксовано 24 нових випадки COVID-19. У лікарнях знаходяться 610 пацієнтів. Наразі регіон перебуває у “зеленій” зоні по рівню захворюваності. Тож поки що усі освітні заклади працюють у звичному форматі. У разі переходу до «жовтого» та «помаранчевого» рівні епідемічної небезпеки , очна форма залишиться лише там де вакциновано 80 % персоналу. У “червоній”- відвідувати заклади освіти заборонено всім, крім вихованців садочків, спеціальних закладів освіти та учнів 1–4 класів шкіл за умови, якщо в закладі вакциновано щонайменше 80% персоналу. Такі критерії озвучені у МОЗ України.