ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів: першою у День Незалежності народилася дівчинка

Featured Video Play Icon

У День Незалежності першою у Чернігові  народилася дівчинка. Її мама Анжела радіє та відпочиває після довгоочікуваних пологів. Вона навіть вже придумала ім’я – Поліна, що означає “сонячна”. Дитина з’явилася на світ здоровою та гарно себе почуває. Мати каже, для неї пологи у день народження незалежної України –  особливий знак та подарунок долі. 

Я б хотіла дуже, щоб вона росла у нас в країні, щоб тут були всі умови для неї. В принципі, не бачу ніякої іншої країни, крім нашої країни, тому що всі наші, наша рідна земля, хотіла, щоб тут все було для неї, – зазначає молода мама Анжела Ігнатенко.

З початку цього року у Чернігівському пологовому будинку на світ з’явилося понад півтори тисячі немовлят. В порівнянні з минулим роком результат значно кращий. Незважаючи на кількість народжених хлопчиків, дівчаток все одно на 10% більше. Генеральний директор Василь Гусак бажає всім дітям жити у вільній та незалежній Україні.

– Дай боже, щоб ми стали по-справжньому незалежною країною, щоб ми могли самі існувати, щоб ми були багаті, щоб хотіли наше громадянство отримувати люди, а не так як зараз відбувається, що багато з нашої країни їде. Хотілось, щоб просилися до нашої країни. тоді ми будемо незалежною країною, – каже генеральний директор КНП “Пологовий будинок” ЧМР Василь Гусак.

В боротьбі за незалежність Україну підтримують і міжнародні партнери. Завдяки ним пологовий будинок близько двох місяців тому отримав надсучасне обладнання японського та американського виробників – значну підтримку для передчасно народженої малечі. Фахівці кажуть, там зберігається висока герметичність, регулюється температура повітря та, за допомогою спеціальних датчиків, вимірюється пульс. Новітня апаратура зручна у використанні та має високоефективні характеристики. На цьому ж тижні БФ “Церква Ісуса Христа останніх днів в Україні” подарував медичному закладу ще декілька одиниць обладнання.

Ми отримали нещодавно аппаратуру – це два робочих місця для виходжування передчасно народжених дітей. Отримали закриту і відкриту реанімаційну систему – кувези, два дихальних апарати – це апарат неінвазивної вентиляцій нозальний сіпап та апарат штучної вентиляції легенів, лампа фототерапії, шприцовий насос і аспіратор, – розповіла лікар неонатолог відділення інтенсивної терапії новонароджених Оксана Сердюк.

Всі новонароджені почувають себе добре та мають гарні показники. Кількість передчасно народжених дітей значно зменшилась, тому як позитивну тенденцію лікарі бачать одужання всіх немовлят.