Факт-новини: оперативні сюжети

День читання. Які рідкісні книги можна знайти у бібліотеках міста?

Featured Video Play Icon

Рідкісні та цінні видання представила бібліотека імені Короленка спеціально до дня читання книжок, який відзначається 6 вересня. Фонд бібліотеки налічує близько 800 тисяч видань, 17 тисяч з них є рідкісними.

Найстаріша книжка «Зеркало света» видана у 1787-ому. Є такі, які вражають своїми розмірами. Наприклад, видання «Фауст» важить понад 8 кг.

Дані видання не можна знайти у відкритому доступі інтернету, але можна почитати у електронній бібліотеці, зазначають бібліотекарі. Така форма подання інформації стала дуже популярна, особливо під час карантину. Щороку бібліотека імені Короленка приймала до 30 тисяч відвідувачів, але у зв’язку з пандемією торік кількість відвідувачів зменшилася майже до10 тисяч.

На відміну від дорослих маленьких відвідувачів у бібліотеці не поменшало. На Чернігівщині дітлахів активно залучають до читання друкованих книжок. В бібліотеці для дітей ім. О. Довженка є книжки,які розраховані на будь-який вік – від 6 місяців до 16 років.

У цьому році дитяча бібліотека отримала 510 книжок від українського інституту книги. У дітей та підлітків найбільшим попитом користується фентезі. На поличках видніються затерті книжки Гарі Потера, їх беруть найчастіше.

У вік сучасних технологій хтось надає перевагу електронному варіанту, а хтось залишається прихильником друкованих книжок.

Думки чернігівців щодо вибору формату різняться, але поєднує їх одне – любов до читання.