Факт-новини: оперативні сюжети

“Камерата Чернігів” везе киянам всеукраїнські прем’єри

Featured Video Play Icon

Оркестр музичного коледжу “Камерата Чернігів” готується до знакової події – дебюту на “Київ Музик Фест”. У ці дні в столиці проходить один з найповажніших музичних форумів в Україні.

-Це не перший виїзд чернігівських музикантів на міжнародний, головний фестиваль академічної класичної музики. Серед наших музикантів, першим туди попав Любомир Мирославович Боднарук зі своїм хором імені Бортнянського. Студентський колектив уперше проривається на цей фестиваль, – зазначив директор Чернігівського музичного коледжу Володимир Суховерський.

На концерті оркестр презентує твори сучасних німецьких та українських композиторів, зокрема “Сюїту в старовинному стилі” Юлії Грицун. Відома чернігівська композиторка спеціально приїхала на прем’єру з Німеччини.

Це мета кожного композитора, щоб його виконали саме на цьому музикфесті, міжнародному. І ось мрія моя здійснилася завдяки такому творчому колективу, дуже потужному і під орудою такого диригента, як Шевчук, – зауважила композиторка Юлія Грицун.

В оркестрі поєдналися багаторічний концертний досвід, набутий викладачами, артистами філармонійного оркестру та молодість.

Студенти автоматично підтягуються і розуміють, куди їм треба рухатись. Сьогодні для них виступити в Києві, в залі Національної музичної академії – це надзвичайно велика подія і переживання. Але це дуже великий стимул для реалізації свого майбутнього творчого потенціалу, – підкреслив диригент оркестру “Камерата Чернігів” Олександр Шевчук.

Концерт чернігівського камерного оркестру на фестивалі відбудеться у п’ятницю, 6 жовтня.