ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Підняти тарифи чи компенсувати витрати підприємству: яке рішення затвердив виконком?

Featured Video Play Icon

 Виконком Чернігівської міської ради 5 жовтня погодив виділення  25 млн. гривень  комунальному підприємству АТП-2528 на покриття витрат, які виникли внаслідок невідповідності закладених в тарифи цін на вивезення сміття і відходів, зокрема  на паливно-мастильні матеріали,  реальним цінам.  Як пояснив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако, в результаті чого у підприємства накопичуються  великі борги.

– Всі чернігівці можуть переконатися, навіть хто не має автомобіля, що паливо зараз в три рази більше ніж 18 грн. Відповідно за 1 півріччя у  підприємства накопичилися борги 19 млн грн. Вони виникли в результаті того, що тариф не відповідає реальним цінам, частково ці кошти сформувалися як борги перед постачальниками, в першу чергу за паливно-мастильні засоби. Відповідно у нас було 2 варіанти: або  підвищувати тариф, але ми політично і морально прийняли рішення цього не робити, тому що зараз є військовий стан, зараз у людей є проблеми з платоспроможністю, і очевидно, що не правильно зараз значно збільшувати тариф будь-який, в т.ч. і на вивіз сміття.  Тому ми 25 млн грн. з бюджету громади направили на покриття цих витрат, і зараз у програмі, яку внесло управління, вони деталізують, щоб уже почати проплачувати і зменшити ці накопичені борги, – пояснив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

 Низка питань порядку денного  стосувалася роботи КП «Теплокомуненерго». Одним зі своїх рішень виконком  міської ради надав згоду комунальному підприємству укласти угоду з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» на постачання природного газу на цей опалювальний сезон.

-Час на календарі говорить про те, що наближається той момент, коли треба буде включати  газ. Відповідно, я знаю, що представники підприємства зараз в Києві цим питанням займаються, ми контролюємо, що відбувається. Вірю в те, що ми все встигнемо зробити вчасно. Ми робимо з свого боку все – як місцева влада, так і комунальне підприємство, – щоб зробити це вчасно. Тому ми це рішення підтримуємо, тому що це важливе питання для чернігівців, – підкреслив Олександр Ломако.

Всього на засіданні виконкому розглянули близько 4 десятків важливих для життєдіяльності міста питань. Зокрема,  погодили перекриття  руху автотранспорту від  вулиці Зеленої  до Гончої з 8-ї години 9 жовтня по 20:00 30 листопада. Як пояснив представник КП «Чернігівбудінвест», це необхідно для проведення робіт із підведення електропостачання до об’єкту будівництва багатоквартирного житлового будинку на розі вулиць Київської та Гончої, а також для запобігання виникнення аварій.