ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Найдовший тролейбусний маршрут запрацював у Чернігові

Featured Video Play Icon

В Чернігові запрацював новий тролейбусний маршрут, 8Т. Він об’єднує в собі колишні 6-й та 8-й маршрути. Тролейбуси курсують з Масанів до 2-ї міської лікарні через центр міста, Круг, нафтобазу, Лісковицю, Вал, «Чернігівську політехніку» та проспект Левка Лук’яненка.

– Зручний дуже! Якщо на лікарню треба доїхати, і у центр, і на Хімволокно – куди хочеш. Так шо дякуємо за 8-й тролейбус.

– Нам можна проїхати на Вал, на площу, без пересадки, у горсад – сів і поїхав безпреривно. Пішки не треба йти багато!, – зазначають чернігівці.

Як пояснили в ЧТУ, об’єднання колишніх 6-го та 8-го маршрутів було необхідне тому, що в районах КСК та «Сіверянки», де вони курсували, зруйнована контактна мережа внаслідок російських обстрілів. Маршрут 8Т наразі є найдовшим у Чернігові, проїзд одного кола по ньому займає більше 2,5 годин.

-На всіх маршрутах ми намагаємось робити інтервал від 10 до 15 хвилин, щоб було зручно пасажирам. Трошки менший інтервал і більша кількість транспорту в ранкові і вечірні години-пік, трохи менше опівдні. На сьогоднішній день зранку на маршруті працює 12 машин, вдень – 9, і ввечері теж 12, – пояснив керівник ЧТУ Руслан Ємець.

Нині зусилля ЧТУ зосереджені на тому, щоб відновити рух тролейбусів у тих мікрорайонах Чернігова, де його поки немає.

-І зараз ведуться роботи до мікрорайона ЗАЗу, будемо до КСК відновлювати контактну мережу, і будемо дальше по Бобровиці, до «Сіверянки» і лижної бази проводити роботи з відновлення контактної мережі, – підкреслив Руслан Ємець.

Тролейбуси у Чернігові наразі курсують з 6 години ранку до 8-ї вечора. На маршрутах їх задіяна мінімально необхідна кількість заради зменшення навантаження на електромережу міста.