Факт-новини: оперативні сюжети

Гімназіада з настільного тенісу: в Чернігові відбувся обласний етап п’ятої літньої Гімназіади

Featured Video Play Icon

Для мене це як життя. Я не можу без тенісу, – для чернігівця Сашка, як і для багатьох дітей, спорт є важливою частиною життя. Зокрема, настільний теніс — гра, яка тренує на лише тіло, а й мозок. 17 березня в Чернігові відбувся обласний етап п’ятої літньої Гімназіади із цього виду спорту.

У нас приїхали 15 команд із різних куточків нашої області, з об’єднаних територіальних громад. Це переможці відбіркових змагань, переможці змагань у школах, переможці змагань в ОТГ. Я хочу сказати, що це, мабуть, найбільша кількість учасників в обласних змаганнях, по громадах, по кількості громад за навіть довоєнні часи. Тобто, я бачу, що учні і вчителі дуже скучили за змаганнями, і з радістю зараз приїжджають і приймають участь, – говорить Денис Закружний, начальник обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти й науки України.

Через ймовірні повітряні тривоги, змагання проводилися впродовж одного дня. Учасники турніру — 46 дітей середнього шкільного віку. Для них це не просто спорт, а час відпочинку та спілкування з однолітками.

Подобається мені, рухом, красивою грою. Коли виграєш відчуття такі, коли отримуєш перше місце, – зізнається учасник змагань Сашко.

Найважливіше — не хвилюватися, — таку настанову дав своїм вихованцям тренер Ігор Михайленко. У Дмитрівській ОТГ, яку вони представляють, секція з настільного тенісу відкрилася минулого року. Тоді ж команда громади посіла на Гімназіаді третє місце. Цього року вони налаштовані лише на перемогу.

Дітки також завжди приходять на тренування з великим задоволенням. Гра показує на дану хвилину гарно виступають. Попереду ще в них багато сьогодні буде змагань, великий відрізок. Я думаю, що це надалі дасть великий такий позитивний слід у їхньому подальшому житті. Спорт — це завжди добре, – каже Ігор Михайленко, тренер-викладач із настільного тенісу Дмитрівської ОТГ.

Планую перемогти, тому що хочу, у мене є бажання показати Дмитрівці, своєму селищу, що є в них така дівчина гарна, яка перемогла тут, у тенісі, – розповідає учасниця змагань Софія.

Спочатку Гімназіада проводилися в підгрупах. Далі лідери змагалися між собою за звання переможця та можливість представляти нашу область на Всеукраїнських змаганнях, які відбудуться наприкінці квітня в Чернівцях.