Факт-новини: оперативні сюжети

Герої в місті Героїв – працівників ЖКГ та побутового обслуговування привітали з професійним святом

Featured Video Play Icon

Це були важкі часи, але ми їх пережили всі разом, – Сергій Геращенко, водій Спецкомбінату комунально-побутового обслуговування, згадує часи, які довелося пережити рівно рік тому йому і його колегам під час облоги Чернігова.

Не розгубилися, всі знали своє діло, коли дружний колектив – можна багато зробити, коли всі знають свою роботу, – говорить пан Сергій.

У березні 22-го ці люди  могли б виїхати з міста, яке обстрілював ворог, але залишилися  та продовжували працювати. Прибиральники, сантехніки, водії, озеленювачі. Навіть в умовах війни вони забезпечували чистоту чернігівських дворів, вивозили сміття, аби не сталося екологічної катастрофи,  ремонтували під обстрілами водогони та електромережі і навіть висаджували квіти навесні. І нині вони мають багато роботи – відновлюють місто після російської агресії.

Багато відновлювали і будинки, які постраждали, і внутрішні системи, і працювали і слава богу встигли все це зробити. На даний момент тоже робота єсть, – розповідає Сергій Іванович Барило, слюсар-сантехнік дільниці №1 КП «Новозаводське».

Комунальники – герої в місті Героїв. 17 березня у міському палаці культури працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення вітали з професійним святом, яке цього року припадає на 19 березня.  Виконуючий обов’язки Чернігівського міського голови Олександр Ломако  привітав кожного і кожну, хто робить місто комфортним, чистим і привабливим.

Але попри все місто продовжує жити, продовжує працювати, прибиратися. Всі на своїх посадах займаються своєю роботою – лікарі лікують, вчителі вчать, і ми вистоїмо. Я переконаний, не час ще святкувати, але  100% час подякувати, час відзначити вашу роботу, подякувати вам за той величезний подвиг, який ви робили і всі працівники, КП, комунальних служб, – сказав Олександр Ломако, в.о. Чернігівського міського голови.

Не випадково одну з вулиць Чернігова хочуть назвати на честь комунальників.  Олександр Ломако пригадав випадок, який стався з однією з працівниць “Зеленбуду” під час активної фази війни:

Коли 26 березня, якщо не помиляюсь, до неї підійшли журналісти, а вона висаджувала квіти на клумбі на Серьожнікова, спитали, чим ви займаєтесь, можливо зараз є більш важливі справи, вона сказала: скоро повернуться наші хлопці з перемогою, треба щоб місто було прибрано, гарне, і квіти треба висадити.

Олександр Ломако вручив подяки Чернігівського міського голови кращим працівникам житлово-комунального господарства міста і побажав швидшої перемоги Україні, аби наші Герої повернулися скоріше в чисте, охайне і доглянуте місто.