ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Фінансову підтримку від міста отримають ще понад 2,5 тисячі чернігівців

Featured Video Play Icon

В Чернігові добігає кінця кампанія з виплати 3 тисяч гривень працівникам комунальних підприємств на знак подяки за відновлення міста-героя після російської навали. Виконавчий комітет 18-го квітня затвердив останній великий список з більш ніж 2,5 тисяч комунальників та медиків, які отримають таку винагороду.

-Разом з цим рішенням 10 207 осіб на 30 мільйонів 621 тисяча. Ми майже відпрацювали всі комунальні підприємства, будуть тільки поодинокі випадки, можливо хтось у відпустці. Ще будуть надходити клопотання, але це вже не буде масово так, – зазначила директорка департаменту соціальної політики ЧМР Ірина Марчук.

Разом з тим триває реалізація решти міських соціальних програм, зокрема часткова компенсація вартості відновлення вікон, пошкоджених внаслідок бойових дій. Чернігівцям виплатять кошти з розрахунку у 3000 гривень за квадратний метр вікна.

-В поточному році вже отримали компенсацію 54 мешканця на загальну суму 657 тисяч гривень. Пропонується надати часткову компенсацію 19 громадянам на загальну суму 240362 гривні, – повідомила Ірина Марчук.

Фінансову допомогу від міста отримають і власники приватних житлових будинків, чиї оселі були пошкоджені або зруйновані рашистськими обстрілами. Кожному з них виплатять від 10 до 40 тисяч гривень, залежно від масштабів руйнувань їхнього житла.

-Пропонується надати одноразову матеріальну допомогу власникам приватних житлових будинків Чернігова на загальну суму 318057 гривень. Загальна кількість громадян, які скористалися цією програмою – 1778, – підкреслила Ірина Марчук.

Продовжує діяти і затверджена у лютому цього року програма допомоги жителям чернігівських багатоповерхівок, які були пошкоджені під час бойових дій.

-В поточному році матеріальну допомогу вже отримали 209 мешканців міста на загальну суму 4 мільйона 180 гривень. Пропонується надати допомогу 24-м мешканцям на загальну суму 480 тисяч гривень, – зауважила директорка департаменту соціальної політики ЧМР.

Окрім цього, місто підтримує родини  загиблих та померлих Захисників та Захисниць України. Їм одноразово виплачують по 67 тисяч гривень, а також компенсують виготовлення та встановлення надмогильних пам’ятників для полеглих воїнів.

-Пропонується надати матеріальну допомогу 24-м особам на 1 267 416 гривень. Також встановлення надгробка – одна особа на 20 тисяч, – зазначила Ірина Марчук.

Всі ці соціальні програми фінансуються з бюджету Чернігова, а списки для виплат погоджує відповідна комісія міської ради.