Новини

Автобуси та маршрутки в Чернігові працюватимуть з певними перебоями

Робота міського автотранспорту в Чернігові під загрозою зриву. З 1 січня на 100% зросла вартість скрапленого газу на АЗС в Україні. Нині автогаз коштує від 46 до 48 грн за м3. До нового року його ціна коливалась у межах від 24 до 26 грн за м3. Що спричинило таке зростання ціни, поки не відомо. Відтак, перевізники зменшили кількість автобусів на маршрутах і чернігівці відчують певні незручності у русі громадського транспорту. Про це повідомив на нараді в муніципалітеті заступник міського голови Віктор Геращенко.

Читайте також: Без бійок і резонансних ДТП. Новорічна ніч у Чернігові минула спокійно

Сьогодні на маршрутах працює 78% рухомого складу, зокрема, перевізники вивели 146 автобусів та 62 тролейбуси.  У Чернігові залишилася одна АЗС, де заправляють метаном автотранспорт.

Наразі власники автобусів працюють над переобладнанням свого транспорту з газу на бензин. У подальшому можливо будуть звертатися до міської влади з пропозицією підвищення вартості проїзду.

За інформацією Віктора Геращенка, з такою ситуацією стикнулися всі українські перевізники, які використовували автогаз. У Чернігові обіцяють моніторити ситуацію і в разі чого, відповідно реагувати.