Факт-новини: оперативні сюжети

Фейк з роспропагандою у фітнес-клубі: чи причетні до цього працівники спецслужби?

Featured Video Play Icon

Чи дійсно чоловіки, які зняли та змонтували відео з російською пропагандою у фітнес-клубі Чернігова, є непростими пранкерами, а співробітниками служби безпеки України? І чи було це політичним замовленням? Минає місяць з фейком зі Скобеєвою, а з ним і слідства ДБР у рамках порушеного за цим фактом кримінального провадження. Але досі, ані ДБР, ані сама СБУ не може відповісти – чи причетні до цього працівники спецслужби.

Нагадаємо, на початку вересня у деяких телеграм-каналах з’явилося відео, зроблене в одному з чернігівських спортивних центрів, де зафільмовано, як для відвідувачів серед білого дня, нібито транслюють ворожі російські телеканали. Одразу ж керівництво закладу виклало спростування з матеріалами з камер відеонагляду, у якому розповіли, як створювалася ця провокація. Принаймі один із чоловіків, якого впізнали наші глядачі, значиться у відкритих джерелах як співробітник Служби безпеки. Зі свого боку про це кажуть і працівники фітнес-клубу, які встановили імена своїх клієнтів – фігурантів інциденту з відео. 9 вересня ДБР відкрило кримінальну справу за ч.5 статті 361 Кримінального Кодексу України.

Минув майже місяць, але отримати відповідь, чи є згадані особи співробітниками СБУ, ми так і не змогли. Територіальне Управління ДБР у коментарі відмовило, посилаючись на статтю 222 Кримінального-процесуального Кодексу про таємницю слідства. Власне, в Управлінні Служби безпеки України в Чернігівській області, співробітником якого значиться один із чоловіків, як і раніше інформацію не спростовують, і не підтверджують та утримуються від будь-яких пояснень.