Факт-новини: оперативні сюжети

Фестиваль документального кіно стартував у Чернігові: що чекає на глядачів?

Featured Video Play Icon

Чернігів приймає фестиваль документального кіно «Культура під час війни в Україні». 27 лютого на його відкриття до художнього музею завітали представники ЄС в Україні та глядачі.

-Основна мета фестивалю – познайомити українців, як ЄС допомагає українській культурі в різних регіонах. Для того, щоб наприклад, жителі північних областей знали, що відбувається в південних. У східних, що на західних і навпаки. Це в першу чергу обмін інформацією, обмін досвідом і водночас підтримка одне одного в цей складний час, – розповів експерт проєкту “Українцям про ЄС” Артем Біденко.

У перший фестивальний день демонструвалася кінострічка «Культура під час війни. Музеї».

Знімальна група приїздила до Чернігова і знімала в нашому музеї. Вибрано найяскравіші моменти, найяскравіші кейси, найяскравіші проєкти. Ми пишаємось тим, що ми дотичні до цих проєктів. Та допомога зайшла і до нашого музею, – зазначив директор художнього музею Галагана Юрій Ткач.

 Під час соціокультурних експедицій регіонами України був зібраний матеріал і створено п’ять документальних фільмів. Вони розповідають не тільки про допомогу українській культурі, а й про життя і творчість митців в час повномасштабної війни. До кінця цього тижня на глядачів чекає показ ще чотирьох фільмів. У середу, четвер та п’ятницю початок о 18:30. У неділю о 15-й годині. Вхід вільний.