НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Дитяче містечко буде на Валу

Featured Video Play Icon

Проєкт реконструкції нижньої частини чернігівського Валу  передбачає планування території з максимальним збереженням існуючих рельєфів. Посів газонів та влаштування декоративних елементів озеленення, облаштування місць для відпочинку.  Під пішохідними доріжками прокладають нову основу. Колір клінкерної бруківки – аналогічний з прокладеною раніше. Встановлюють системи поливу газонів, мережі для нового освітлення та приводять до ладу  дерева та навколишню територію. 

 Не буде дитячого майданчика у тому місці, де планувалося. Тому що на місці Дворянського зібрання планується навіть не майданчик, а велике дитяче містечко.  Його проєкт уже замовили, але  реалізовувати цього року не будуть.

Усі роботи ведуться паралельно з археологічними дослідженнями.

Нагадаємо, проєкт капітального ремонту «нижньої» частини Валу погоджений Національним архітектурно-історичним заповідником «Чернігів стародавній», Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації та Міністерством культури та інформаційної політики України.

Капітальний ремонт «нижньої» частини Валу є одним із етапів благоустрою  всього комплексу. Він дозволить впорядкувати цю територію, підготувати  древній Дитинець до включення його  до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.