Факт-новини: оперативні сюжети

Дорога на Шерстянку

Featured Video Play Icon

 Скільки коштуватимуть роботи?

Пряма автомобільна дорога з вулиці Івана Мазепи на Текстильників, про яку так давно мріяли мешканці мікрорайону Шерстянка, набирає конкретних обрисів.

Управління ЖКГ Чернігівської міської ради 17 лютого оголосило тендер на її будівництво. Максимальна вартість проєкту близько 116 мільйонів гривень. Половину коштів компенсує державний бюджет. Наголосив на ранковій нараді Владислав Атрошенко і подякував за це голові Чернігівської обласної адміністрації.  Усі технічні погодження потрібно виконувати терміново, акцентував Владислав Атрошенко і дав відповідні доручення.

Проєкт передбачає будівництво і реконструкцію доріг загальною довжиною понад 1,8 км. З них 591 м – будівництво повністю нової дороги, яка проходить вздовж території ТОВ «Чернігіввовна» та ще двох підприємств. Виходить ця дорога на паркову алею, яка з’єднує вулицю Самоквасова та Текстильників. Також до проєкту входить реконструкція ділянок існуючих доріг, які є продовженням тієї, що будується. Відповідно до проєктної документації, роботирозраховані на 2 роки.

Згідно з проєктом, нова дорога матиме дві смуги руху шириною по 3,5 м кожна, з тротуарами, зупинками громадського транспорту, та необхідною інфраструктурою. Нагадуємо, що громадські слухання щодо цього проєкту відбулися у грудні 2017 року. Тоді мешканці мікрорайону Шерстянка активно підтримали реалізацію цього проєкту. При цьому потреби міста у модернізації дорожньої інфраструктури та реалізації інших важливих для мешканців проєктів , значно більші ніж можливості міського бюджету.

На жаль ,при розподілі державних коштів з різних фондів це ніхто не враховує, акцентував Владислав Атрошенко.  Отримати депутатське представництво від Чернігова в обласній раді це – пріоритетне питання для міста на місцевих виборах, які відбудуться восени, акцентував Владислав Атрошенко.