НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Китайська вакцина CoronaVac тепер у Чернігівському регіоні

Featured Video Play Icon

12 квітня Чернігівський обласний центр громадського здоров’я отримав 3440 доз нової вакцини CoronaVac, розробленої китайською біофармацевтичною компанією Sinovak.   Вона пройшла лабораторне дослідження та офіційно зареєстрована в Україні. За словами медиків,  після другої дози її ефективність зростає до 80%. У нашій області вакцина буде використовуватися для  маломобільних груп населення та людей, які за ними доглядають і виявили бажання вакцинуватися, також для вчителів, які беруть участь у ЗНО. 

В області, зокрема у Чернігові, вакциною CoronaVac щеплення проводять дві  мобільні бригади: чернігівська та ніжинська. Вчора міська лікарня №1 отримала 200 доз нової китайської вакцини, та саме зараз медичний заклад щеплення проводить вакциною AstraZenicа індійського виробництва. 

Вакцини від коронавірусу зберігаються у спеціальних умовах та після відкриття мають строк придатності 6 годин. Якщо вакцина непридатна, вона складається у спеціальну ємність для утилізації разом із вже використаними індивідуальними засобами для щеплення.

Повторне щеплення вакциною CoronaVac громадяни отримають через 28 днів після першого. За минулу добу,13 квітня, щеплення китайською вакциною зробили п’ятеро чернігівців.