Факт-новини: оперативні сюжети

Дворянське зібрання або finita la commedia

Featured Video Play Icon

Історія з комплексом  « Дворянських зібрань» на Чернігівському Валу нарешті отримала  своє фінальне завершення. Недобудову почали демонтувати.

Нагадаємо, розпочалося все  у 2004 році. Тоді Чернігівська міська рада 24-го скликання на 13-й сесії  передала приватній фірмі  більш, ніж півгектара землі на Валу для спорудження готельно- туристичного комплексу. Через три роки корпорація «Столиця» розпочала реалізацію проєкту, але завершити його не змогла.

 Наступного року було б 10 років з того дня, коли зупинилося будівництво цієї недобудови, – каже заступник міського голови Олександр Ломако. –  З 2012 року це  –  символ безгосподарності  в Чернігові, тому його треба було добудувати або демонтувати. Коли міський голова Владислав Атрошенко переміг на виборах, він поставив таку задачу. Пройдено низьку судових процесів, доки ухвалено остаточне рішення про демонтаж.

 Замовник  цього готелю відмовився проводити демонтаж , тому вирішили зробити це  коштом міського бюджету. Після проведення тендерних процедур на майданчику розпочалися  підготовчі роботи.  За 2-3 місяці, орієнтовно до вересня, компанія, яка виграла тендер, має знести цю недоспоруду і привести до ладу паркову територію.