Факт-новини: оперативні сюжети

Два рекорди Європи та 14 медалей: тріумф чернігівських плавців на чемпіонаті світу

Featured Video Play Icon

Два рекорди Європи та 14 медалей здобули чернігівці на чемпіонаті світу з плавання серед спортсменів з порушенням слуху. Змагання проходили з 13 по 21 листопада у Польському Ґлівіце. Близько 200 плавців з усього світу змагалися за звання кращого, від збірної України було представлено 20 учасників, серед яких троє з Чернігівщини.

Змагання у польському Ґлівіце – підготовчий етапом до Дефлімпійських ігор. Виснажливі тренування по 5-7 годин на день, збалансоване харчування та дотримання режиму – завдання для тренера зробити з хлопців чемпіонів. Спортсмени розповідають, що Дмитро Гунько для них – друг, лікар та другий батько.

Вихованці Чернігівської обласної ДЮСШ осіб з інвалідністю показали високі результати. Олексій Коломієць на чемпіонаті світу встановив 2 рекорди Європи, здобув 2 золоті та 6 срібних медалей. Владислав Адамович та Богдан Товкач завоювали по 3 срібні нагороди. Цілеспрямовані спортсмени точно знають, як досягти поставленої мети і зупинятися не збираються.

Третє місце серед 20 країн світу посіла українська збірна, яка виборола 28 медалей: 2 золоті, 15 срібних та 11 бронзових. Надалі спортсмени готуватимуться до Дефлімпійських ігор які відбуватимуться в Бразилії у травні 2022 року. Детальніше у програмі “Чемпіон”.