Факт-новини: оперативні сюжети

Як рятуватимуть від занепаду будівлю Палацу урочистих подій

Featured Video Play Icon

Як врятувати від повного занепаду будівлю Палацу урочистостей у Чернігові? Його почорнілий фасад вже давно викликає чимало нарікань у молодят та мешканців міста. Цю проблему у черговий раз озвучив міський голова на оперативній нараді у муніципалітеті. Як варіант, Владислав Атрошенко запропонував передати її бізнесу, а Північно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції України, яке орендує будівлю, за їх згодою, переселити в інші приміщення.

Будівлею Палацу урочистих подій, згідно з підписаним договором оренди з Фондом комунального майна Чернігівської міської ради, останні 20 років користується Мінюст. За це він сплачує щомісяця місту 12 тисяч гривень, а за великі зали 1 гривню.

Загальна площа триповерхової будівлі РАГСу 3400 метрів квадратних. За рахунок коштів територіальної громади Чернігова тут проводився поточний ремонт фасаду та сходів, а два роки тому на першому поверсі за кошти міського бюджету зробили сучасний ремонт та створили офіс “Відкрите вікно”. Нести капітальні видатки орендар наразі не готовий, повідомив керівник фонду комунального майна міської ради.

Як варіант збереження унікальної будівлі Палацу урочистих подій розглядають можливість переселення ії працівників в інші приміщення на території Чернігова. Позицію міжрегіонального управління нам озвучила телефоном його речниця Катерина Марченко.

Наразі у приміщенні Чернігівського РАГСу працює 33 співробітника. Тут зберігається архів з інформацією про народження та смерть мешканців регіону. Крім цього, є велика зала, де проводяться урочисті весільні церемонії. Приміщення для можливого переселення усіх служб та архівів має складати до тисячі метрів квадратних, – повідомив Олексій Єпінін.