Факт-новини: оперативні сюжети

Дотримання карантинних правил. Скільки штрафів виписали інспектори?

Featured Video Play Icon

Протягом тижня мобільні групи у складі фахівців Держпродспоживслужби, представників поліції та Нацгвардії проводять рейди. У центрі уваги інспекції – наявність ковід-паспортів у працівників і відвідувачів громадських закладів, дотримання правил епіднебезпеки. Тих, хто нехтує правилами “червоної зони”, чекає попередження або штраф.

У “червоній зоні” дозволено працювати лише тим закладам, усі співробітники та відвідувачі яких мають зелені ковід-сертифікати, негативні ПЛР-тести або довідку про те, що людина перехворіла коронавірусом. Під час рейду поліцейські перевіряють і достовірність документів.

Держпродспоживслужба у свою чергу перевіряє дотримання санітарних норм, дистанції, маскового режиму, наявність антисептиків. У разі виявлення порушень інспектори можуть застосовувати попередження чи штрафні санкції.

Заклади торгівлі, спорткомплекси, сферу послуг та громадський транспорт рейдові бригади перевірятимуть весь час, поки Чернігів перебуватиме в “червоній зоні”. Станом на 4 листопада, Держпродспоживслужба взяла участь у 343 моніторингах та санітарних обстеженнях, серед яких виявили 98 порушень та недоліків. 2 протоколи були передані до суду.