Факт-новини: оперативні сюжети

Капітальна реконструкція на Київській

Featured Video Play Icon

На вулиці Київській замінюють каналізаційний колектор і проводять реконструкцію водогону –  від  проспекту Миру до перехрестя з вулицею Гонча. У четвер міський голова Владислав Атрошенко  проінспектував хід робіт.

Закладаються нові сучасні матеріали, які витримують агресивне середовище 50 і більше років. Гроші:  з міського бюджету на заміну магістрального водопроводу – 11 млн.грн. ,  інвестпрограма КП “Чернігівводоканал” – 10 млн. грн. на заміну колектора.

Замовник робіт – Чернігівводоканал.  За словами керівника, Сергія Малявко, в місті 540 км водогону, і його весь треба замінювати. Постійні аварії на мережі  – цьому підтвердження.  Матеріал каналізаційного колектора –  залізобетон. Він в середині побитий газовою корозією, це агресивне середовище.

Відстань ділянки, де замінюють  мережі,- 600 метрів. Від Гончої до вулиці  77-ї Гвардійської дивізії –  1 км 200 метрів. За словами Владислава Атрошенка,   доведеться ще робити каналізаційний колектор і перекладати водопровід.

 Колись дали дозвіл на “сирітський квартал, “Царське село”, – каже мер, –  він збудований на водопровідній магістральній мережі. Тому для міста потрібно зробить обхід цієї мережі. І якщо ми будемо робити з порушенням дорожнього покриття з прокладанням комунікацій, то хотілося, щоб вистачило коштів.  І зробити відповідно і водопровід, і колектор на ділянці від Гончої до Голівуду.

Закінчити роботи за проєктом мали б у вересні, але є надія, що будівельники впораються раніше.

Мер назвав кінець липня.

На трасі існуючих колекторів, які проходять по вулиці Гонча, влаштовуються   оглядові каналізаційні камери. Складність робіт полягає в тому, що каналізаційний колектор замінюється паралельно з працюючим старим. Водопостачання району на цей час не припиняється, відключень майже не було, каже Сергій Малявко. А міський голова вже зараз звертає увагу на повне облаштування дороги: « Хотілося би там, де ми робимо дорогу, щоб одночасно міняли опори і робили тротуар. Щоб ми охватували весь простір і робили вже сучасні комунікації, як для автомобілістів, так і пішоходів».

Крім облаштування тротуару,  поряд з обласним адміністративним судом мають  зробити паркінг. А от зупинку громадського транспорту  перенесуть ближче до Гончої.

В. Атрошенко  попросив трошки з терпінням підійти чернігівців і особливо автомобілістів. Є літній період, коли можна робити ремонти. Окрім того, процедура закупівель і тендерів влаштована так, що працювати залишається два місяці.