Факт-новини: оперативні сюжети

Готовність екстренної допомоги

Featured Video Play Icon

Медики заявляють лише про один виклик з підозрою на коронавірус.

Микола Мольченко уже 20 років працює на швидкій. Каже, коронавірусу не боїться. Якщо треба буде , повезе бригаду на виклик. Працівники екстренної швидкої допомоги опиняються на передовій з корона вірусом. До цього випробування, кажуть, тут готові.

Водій як і медичний персонал будуть забезпечені засобами індивідуального захисту в разі необхідності, запевняє завідувачка центральної диспетчерської Олена Суклета. Спецавтомобіль теж укомплектований необхідним обладнанням , у тому числі і дефібрилятором. А після роботи з хворим на китайський вірус проведуть дезінфекцію.

Поки що був лише один виклик з підозрою на коронавірус, повідомила Олена Суклета. Викликали прикордонники бо запідозрили у людини , яка їхала автобусом з Росії ознаки хвороби.  У центральній диспетчерській службі щодня приймають до 400 викликів . Тут працюють чотири диспетчери напрямку , які за лічені хвилини направляють швидку за викликом.

Саме сюди надходять усі повідомлення на 103 від мешканців Чернігівської області. Аби визначити можливість підозри на коронавірус фельдшер з приймання виклику Марія Кулініч ставить наступні запитання.

У разі підозри на корона вірус пацієнтів госпіталізуватимуть за місцем перебування хворого , до найближчої районної лікарні , мешканців Чернігова – до другої міської , а дітей – до дитячої обласної. Повідомила Олена Суклета.