Факт-новини: оперативні сюжети

Як готується область до протидії коронавірусу

Featured Video Play Icon

Коли до Чернігова привезуть тест системи для виявлення вірусу?
Близько місяця тому на Чернігівщині введені протиепідемічні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу.

Сьогодні в облдержадміністрації прийняли низку рішень для посилення готовності до протидії поширенню інфекції. Як саме відпрацьовується відповідний алгоритм дій керівники владних структур та медичних установ говорили на пресбрифінгу у четвер. На замовлення управління охорони здоров’я виготовлено півтори тисячі комплектів захисних костюмів за всіма стандартами. Вони розподіляться між закладами охорони здоров’я.

В області виділено 680 тисяч гривень додаткових коштів на придбання засобів індивідуального захисту та створення запасів лікарських засобів. Здійснюється і температурний скрінінг осіб, які перетинають кордон у пунктах пропуску. Для цього за кошти обласного бюджету додатково закупили ще 10 відповідних пристроїв та передали прикордонникам. З

а словами начальника управління охорони здоров’я Петра Гармаша, в Україні лабораторно підтверджений лише один випадок захворювання. У Чернігові таких випадків не зареєстровано. Але всі попереджувальні заходи в області відпрацьовані.

Вже 13 березня в області повністю закриють на карантин не лише школи та садочки, а й заклади професійно – технічної освіти, Виші. 12 березня в Обласному лабораторному центрі збиралася оперативна група у складі епідеміологів, вірусологів та дезінфекціоністів, каже виконуючий обов’язки заступника директора державної установи Артем Ярошенко.

У центрі запрацювала «гаряча лінія». Артем Ярошенко запевнив, що наступного тижня до Чернігова мають привезти тест системи для виявлення захворювання.