Факт-новини: оперативні сюжети

Дорога на Шерстянку. Як іде будівництво

Featured Video Play Icon

У Чернігові від вулиці Івана Мазепи до Текстильників, що у мікрорайоні «Шерстянка», триває  будівництво  нової дороги  вартістю в 124 мільйони гривень. Складається об’єкт  із чотирьох ділянок, загальною протяжністю 1,6 кілометра. Нова дорога передбачає   дві смуги руху  завширшки  три з половиною метра кожна, а вздовж неї  багато елементів інфраструктури  – тротуари, зупинки громадського транспорту, зливова каналізація  тощо.

Наразі  тут працює багато будівельної техніки. Робота кипить зранку до ночі. Вже збудована, рівно по осі майбутньої дороги, зливова  каналізація, яка розведена також до житлових будинків і забиратиме стоки від них у загальний зливовий колектор міста.

Хід робіт на цьому об’єкті  перевірив  керманич міста Владислав Атрошенко.  Роботи з будівництва  нової дороги розраховані на 2 роки.  Вже  у цьому році  по всій  її довжині мають вкласти нижній шар асфальту і дорогу відкриють для проїзду автомобілів. На кінцевому етапі це буде  повноцінна дорога з велодоріжками, пішохідною зоною, і нею із задоволенням будуть користуватися чернігівці. Не залишився поза увагою мера і сквер «Казка», що розташований з боку вулиці Самоквасова. У планах міської влади – не тільки завершити впорядкування цієї зеленої зони, а й відремонтувати та вдихнути нове життя в розташований там будинок культури цього мікрорайону.