Факт-новини: оперативні сюжети

За день до 1 вересня

Featured Video Play Icon

Готовність освітніх закладів Чернігова до 1 вересня  в останній день літа обговорювали на ранковій нараді у міського голови. Свято першого дзвоника буде, але не для всіх, а лише для перших та 11-х класів, – повідомив  головний освітянин Чернігова Василь Білогура.

Крім карантинних особливостей нового навчального року обговорювали і технічну готовність закладів. Керівникам відповідальних служб було несолодко, якщо вони не могли відразу дати відповідь на поставлене Владиславом Атрошенком запитання щодо виконання тих чи інших ремонтних робіт в закладах освіти. Найбільш проблематичною ситуація виявилася у так званій прибудові до старого корпусу першої школи. У ньому розміщені окремі кабінети, актовий та спортивний зали, а  також їдальня. Під час проведення робіт з енергомодернізації випадково виявили певні  проблемиз перекриттям верхнього поверху.  Аби не ризикувати , замовили  висновок у київських  експертів .

До  отримання офіційного висновку експертів та завершення реконструкції покрівлі корпусу , у  першій школі розглядають питання щодо тимчасових змін в організації навчального процесу,- повідомив Василь Білогура. Новий корпус зводили у 80-ті роки, пізніше тут робили  натяжну стелю. Що стало причиною порушень, стане відомо пізніше, але подібні речі не мають мати терміну давності, – підсумував Владислав Атрошенко.