Факт-новини: оперативні сюжети

5 об’єктів на ринку «Шанхай» знесуть

Featured Video Play Icon

Демонтаж незаконних споруд біля ринку “Шанхай”, що на Ремзаводі, розпочнеться найближчими днями. У середу їх оглянула комісія з міської ради. Всього таких об’єктів 5. Їхні історії схожі – збудовані без необхідних дозволів, власник не виходить на контакт або не надає потрібні документи.

Більшість подібних споруд, кажуть представники міської ради, не вписуються в Генеральний план розвитку міста, тому і не отримують дозволів на будівництво. А якщо власник ділянки все ж іде на ризик, то рано чи пізно на об’єкт зверне увагу муніципальна варта або поліція.

-Рішення виконкому є законним і обґрунтованим, – каже начальник юридичного відділу ЧМР Роман Миколаєнко. –  Його прийняття обумовлено наявністю правил благоустрою міста Чернігова. В них сказано, що всі тимчасові об’єкти, які збудовані без виділення земельної ділянки або без дозвільних документів, підлягають демонтажу. Начальник управліня земельних ресурсів міської ради Василь Дмитренко пояснив, що територія колишнього заводу “Жовтневий молот” нині поділена між щонайменше десятьма підприємствами зі спільним кінцевим бенефіціаром. На його думку, це зроблено для того, щоб уникати сплати податку за землю.