Новини

Коронавірус в Італії: Україна посилює медконтроль на кордоні

В Італії, де є велика українська діаспора та сезонно працюють тисячі українців, поширюється коронавірус. Україна через це запровадила посилений медконтроль на своєму західному кордоні, повідомляють у Держприкордонслужбі України.

Серед європейських країн найбільшу кількість інфікованих коронавірусом зафіксовано в Італії. Там підтвердили майже 230 випадків зараження та 9 жертв хвороби COVID-19.

Міністерство закордонних справ (МЗС) України рекомендувало українським громадянам тимчасово утриматися від поїздок до італійських регіонів Ломбардія (адмінцентр – Мілан), Венето (адмінцентр – Венеція), Емілія-Романья (адмінцентр – Болонья) та П’ємонт (адмінцентр – Турин), де зафіксовано спалах коронавірусу.

Україна та Італія мають тісні соціальні зв’язки. Крім того, що в Італії є велика українська діаспора, там сезонно працюють чимало українських заробітчан. На консульському обліку в Італії на початку 2020 року офіційно перебували більше 15,5 тисяч українців. Серед них поки не виявлено жодного випадку інфікування коронавірусом, повідомляє міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України.

Однак необлікованих українців в Італії може бути набагато більше, включаючи неорганізованих туристів. Це розуміють в Україні, тому український уряд посилив контроль на західному кордоні країни та в аеропортах. Як повідомляє державна прикордонна служба України, від 25 лютого у Закарпатській області на кордоні з Угорщиною у пункті пропуску “Тиса” прикордонники разом з представниками МОЗ проводитимуть температурний скринінг громадян, які прибувають до України з Італії. Саме через цей пункт пропуску виконуються близько 500 нерегулярних рейсів мікроавтобусів, прямуючи в Італію та у зворотному напрямку. Це близько 90 відсотків трафіку за напрямком в’їзду та виїзду на територію України з Італії.