Факт-новини: оперативні сюжети

Допомога ЗСУ: у Чернігівській політехніці провели благодійний аукціон

Featured Video Play Icon

Благодійний аукціон до Дня Збройних Сил України провели у Національному університеті  «Чернігівська політехніка» 5 грудня.  В актовій залі виставлені кілька десятків лотів – творчі роботи викладачів і студентів  навчального закладу, марки з автографом Валерія Залужного, а також  підписана головнокомандувачем футболка. Всі ці речі, за правилами аукціону, дістануться покупцям, які назвуть вищу ціну.  

Цього року у нас вийшло зробити його масштабним, на рівні  всього університету, максимально намагаючись довести його до ідеалу з Лондона і загалом британських аукціонів. Картини нам надсилали і студенти, і викладачі. Нам дуже допомагали кафедри і архітекторів, і дизайнерів. Вони зробили майже всі картини, решту картин нам доносили студенти самостійно, – розповів студент навчально-наукового інституту електронних  інформаційних технологій Іван Вертебний.

Благодійний аукціон підготували студенти і студентки  інституту електронних інформаційних технологій та інституту архітектури, дизайну і геодезії. Такі спільні заходи, кажуть в університеті, проводять не вперше.

Дуже поширена ідея робити заходи разом, ми вчимося на одних помилках, вчимося співпрацювати  між собою, різними командами, різними людьми. І це така взаємодія, ми знайомимося між собою, – зазначає студентка навчально-наукового інституту архітектури, дизайну та геодезії» Аліна Бабич.

Хвилиною мовчання присутні  вшанували пам’ять полеглих воїнів. Після офіційної частини перші лоти пішли з молотка. У розпал заходу лунає повітряна тривога.

– «Проходьте в укриття! У мене гарна новина, ми будемо продовжувати». 

Були наші партнери і гості, які з самого початку приймали участь в онлайн режимі. А зараз вже повністю всі – хто прийшов до актової зали повністю переходять на онлайн режим. Після переміщення в укриття аукціон буде продовжений. Я впевнений, що ту суму, яку студенти запланували сьогодні зібрати на благодійному аукціоні – це–50 тисяч гривень – вона  буде зібрана, – розповів ректор Національного університету «Чернігівська політехніка» Олег Новомлинець

Переходити повністю на онлайн режим цього разу не довелось – тревога тривала недовго. Після повернення до актової зали  аукціон пожвавився  –  ставки підвищувалися, картини та інші вироби швидко йшли з молотка. За словами організаторів, до участі в благодійному аукціоні вони запросили представників вузів-партнерів. 133 учасники зареєструвалися онлайн і активно брали участь у торгах.

Раді тому, що така широка аудиторія приєдналася  до такої благодійної справи.  Мені приємно взяти в руки картину наших студентів, мені приємно взяти в руки виріб наших викладачів, я буду пишатися, якщо буду мати футболку Валерія Залужного, але аукціон покаже, яка річ буде в мене в руках, – підкреслює проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку НУ “Чернігівська політехніка” Ольга Мельник.

Виручені від аукціону кошти, а зібрано практично 70 тисяч гривень, підуть медичній роті 119-ї окремої бригади територіальної оборони. Це вже третій благодійний аукціон у “Чернігівській політехніці”, наразі організатори планують наступний, аби знову мати змогу закрити потреби захисників.