Факт-новини: оперативні сюжети

Допомога ЗСУ: благодійний концерт піаніста-віртуоза у Чернігові

Featured Video Play Icon

Українські виконавці наближають нашу перемогу, організовуючи благодійні тури. На своїх концертах збирає кошти на потреби ЗСУ й “піаніст величезного таланту”, як його називає преса, Євген Хмара.

Давно спостерігаю за його творчістю, але це перший раз, коли випала нагода прийти на його концерт. З великою радістю послухаємо, – каже військовослужбовиця Галина.

 Для когось перший концерт музиканта у Міському палаці культури став нагодою відкрити для себе його музичний світ.

 –Музику Хмари ще ніколи не чула. Дуже хочу послухати, – говорить глядачка Катерина.

Хоча Всеукраїнський тур Євгена Хмари має назву “З піснями до перемоги”, насправді на своїх концертах він не співає, а співає його музика. З початком повномасштабної війни фіналіст шоу “Україна має талант” зіграв десятки благодійних концертів вдома та за кордоном. Говорить, “це музика в обмін на донат”.

Особливість цього концерту в Чернігові полягає в тому, що сто відсотків, не вісімдесят, не п’ятдесят, а сто відсотків від проданих квитків всі кошти направлені на благодійність. До цього ми купили 6 ударних дронів “Сірко”, які сьогодні вже нищать ворога на передовій, – розповів піаніст, композитор Євген Хмара.

Ще до початку війни піаніст проводив концерти у форматі музикотерапії для дітей з різними психологічними вадами. У цей важкий час його музика зцілює та наповнює душі більш широкого кола слухачів.

Звичайно, музика змінилася, бо ми змінилися. Яка вона стала, це питання до глядачів, до тих, хто слухає цю музику, – зазначив Євген Хмара.

 За настроєм твори, які автор виконав під час виступу, не викликали у глядачів біль чи смуток, а навпаки, піднімали їм настрій, який перед початком концерту зіпсувала повітряна тривога.

Хочеться, щоб війна закінчилася завтра, тоді це буде означати, що тур закінчиться завтра, але поки йде війна будемо їздити, виступати. Скільки залів, стільки можливості зібрати зброї чи інших потреб для наших янголів світла, для наших ЗСУ, – підкреслив Євген Хмара.