НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Алея чернігівських Героїв: у центрі міста оновили експозицію про загиблих Захисників

Featured Video Play Icon

Наталія з Городні йде вздовж чернігівської Алеї Героїв. Жінка тут, аби вшанувати пам’ять тих, хто віддав свої життя у боротьбі з російськими окупантами. Серед світлин на меморіальних стендах вона знайшла знайомі обличчя трьох земляків, які загинули в боях за Чернігів у лютому-березні 2022-го.      

Дуже важливо кожен день, кожну хвилину пам’ятати, що люди захищаючи наше місто славне, наших людей, країну загинули. Все задля того, що ми живемо і хочемо жити в цій країні, і  щоб жили наші діти, онуки, – каже Наталія.

Фотовиставка, присвячена полеглим оборонцям, діє із вересня цього року. Містяни започаткували традицію покладання синьо-жовтих квітів біля  меморіальних стендів. Нині тут оновили портрети чернігівських захисників.  З’явилися нові імена та прізвища разом із біографією кожного військового: місце народження, бойовий шлях, почесні нагороди.

Наразі 60 цих стендів, із яких основна частина це військовослужбовці Збройних сил України. Також ми 8 представили сьогодні на цій виставці, це військовослужбовці Національної поліції і в подальшому ця виставка, вона буде динамічна, вона буде змінюватися задля того, щоби наша громада відчула всю важливість цієї соціально-патріотичної роботи, яка вкрай важлива і об’єднує  нашу громаду міста Чернігів, – зазначив начальник управління культури та туризму ЧМР Олександр Шевчук.

На виставці світлини воїнів, які боронили нашу країну починаючи з 2014 року і до сьогодення. Управління культури та туризму Чернігівської міськради займається інформаційним наповненням стендів спільно з обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки, а також Нацполіцією.

– Звичайно, інформацію ми перевіряємо, бувають помилки і ми їх виправляємо, тому що це робота кропітка, це наші хлопці, це їх життя і дуже важливо щоби ми максимально змістовно донесли всю правдиву інформацію про наших героїв, – зауважив Олександр Шевчук.

Світлини та інформацію на стендах планують оновлювати кожні півтора-два місяці, аби  імена наших захисників назавжди закарбувалися у пам’яті чернігівців.