Факт-новини: оперативні сюжети

Домашнє насильство: де отримати допомогу?

Featured Video Play Icon

Чернігівка Ірина 14 років прожила у шлюбі з чоловіком-тираном. Весь цей час потерпала від його жорстокості, п’янства і брехні. Нарешті жінка знайшла в собі сили покласти край нескінченним знущанням заради трьох своїх дітей і пішла від кривдника.

Портрети Ірини та інших жінок, які постраждали від домашнього насильства, розмістили на виставці “Вільна.Я” у одному з торговельних центрів Чернігова. На цих світлинах одні й ті ж жінки, але на чорно-білих вони – жертви насильства, а на кольорових – після того, як пішли від своїх кривдників.

У рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії “16 днів проти насильства” у міській раді провели засідання круглого столу. Серед учасників заходу – представники органів місцевого самоврядування та громадськості. Статистика свідчить, що з кожним роком кількість звернень громадян щодо випадків домашнього насилля зростає.

За словами директорки обласного центру соціально-психологічної допомоги Олени Телькун, серед усіх категорій людей, які перебувають на обліку, особливу увагу приділяють потерпілим від насильства, адже вони знаходяться в поганому емоційному стані. Наразі у закладі щоденно працюють 2 психологи та 3 соціальні педагоги.

Усі послуги у закладі надаються конфіденційно. Окрім питань, які пов’язані з насильством, тут також допомагають людям, які потрапили в складні життєві обставини.

Проблема насилля не має статі. В зоні ризику знаходяться як жінки, так і чоловіки та діти. Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства” покликана привернути увагу громадськості до проблеми, яка частіше всього замовчується.